Menu Laman
Laman Depan
Koleksi Video
Boikot [Melayu]
Boikot [English]
Tabung Selamatkan Lubnan & Palestin
Laman ini diwujudkan oleh organisasi PAS. Oleh sebab itu pihak PAS membuka tabung untuk dihantarkan ke Palestin & Lubnan.

Hantarkan bantuan anda kepada

Parti Islam Semalaysia(PAS)
Maybank No AC:564070703248

Hiwar
Sila gunakan HIWAR ini dengan tutur bahasa yang baik
Hit Laman
Sejak 1 Ogos 06
online
Takwim
Renungan Mukmin
..
Yahoo Messenger
Radio Online
Pastikan anda mempunyai program Winamp, MediaPlayer atau RealPlayer untuk menjalankan Radio ini.
IKIM.fm ^Malaysia
[Winamp/RealPlayer]

Tarbiyah.fm^Indonesia
[Winamp/RealPlayer]

Nur Islam^Brunei
[Media Player]

NoorRadio.fm^U K
[Winamp/RealPlayer]

RadioIslam.fm^Chicago
[RealPlayer]

MISG.fm^MISG Online
[Winamp/RealPlayer]

Sebarkan Kami

Nama Anda:
Alamat E-mail Anda:

Alamat E-mail kawan anda:


.

Carian
Islamicfinder
Kata:
Mesir Hancurkan Lorong Penyelundupan Senjata ke Gaza
Friday, September 29, 2006
Sejumlah sumber di perbatasan Mesir menegaskan pasukan keamanan negara pyramid itu mengaku telah mengahcurkan sebuah terowongan untuk menyelundupkan senjata ke Gaza. Antara Rafah Mesir dan Rafah Palestina terdapat pembatas berupa kawat berduri.

Sumber yang minta tidak dipublikasikan namanya di atas menyebutkan, lorong bawah tanah yang ditemukan oleh pihak Mesir dekat perlintasan Karm Salem wilayah perbatasan yang terletak di wilayah segi tiga antara Mesir, Israel dan Gaza. Lorong yang kerap dicurigai menyelundupkan senjata dan barang-barang lainnya ini dihancurkan oleh pihak keamanan Mesir.

Lorong tersebut memang hanya muat satu orang. Selama ini lorong yang ditemukan antara Rafah Mesir dan Gaza berkedalaman berkisar antara 12 hingga 17 meter dan panjangnya sekitar 250 meter.
Sebelumnya, kepala badan intelijen internal Israel Shibat, Yuval Daskin mengkritik keras Mesir karena dinilai tidak berdaya menghalangi penyelundupan senjata ke Jalur Gaza. Ia mengatakan, harus dilakukan kerja sama dengan Mesir sehingga penyelundupan senjata sehingga wilayah perbatasan tidak menjadi lautan penyelundupan.
Menurut Daskin, sedikitnya 20 ton bahan peledak dan senjata, termasuk roket pelontar anti tank dan roket darat udara telah diselundupkan dari Mesir ke Jalur Gaza sejak Israel menarik diri dari wilayah tersebut tahun 2005.

Ia juga menilai bahwa kesepakatan yang sudah ditandatangani soal pengawasan jalan Piladelpia antara Israel dengan Mesir akan dilihat kembali. Jalan itu memang sebelumnya dibawah pengawasan Mesir.
Sejak September 2005 pasukan Mesir sebanyak 750 tersebar di wilayah tersebut setelah sebelumnya dikuasai oleh Israel sejak 38 tahun lalu. Menteri keamanan Israel Daster mengatakan bahwa Israel harus membalas roket-roket yang yang dilepaskan perlawanan Palestina di Jalur Gaza. Menurutnya, Israel harus menilik kembali politiknya di wilayah tersebut. (atb)
posted by Abu Handzolah @ 7:26 AM  
0 Comments:
Post a Comment
<< Home
 
Info Laman

Nama: Parti Islam seMalysia [PAS]Abu Handzolah
Lokasi: Kuala Lumpur, Malaysia
Objektif:
"Kewujudan Web ini adalah untuk memaparkan perkembangan terkini dari Palestin & Lubnan akibat kebiadapan Israel. Diharapkan Semua Pengunjung dapat manfaat dari web ini. Sumbangan artikel atau berita dialamatkan : opszionis@yahoo.com.my"

Lihat profile kami
Waktu Solat
Artikel Terbaru
Arkib Artikel
Poster

Pautan
Palestin
Alternatif
Parti
Isu Berita
Dunia
Seruan Jihad
Dikala ummat Islam berhadapan dengan kegetiran KUFFAR LAKNATULLAH ZIONIS, di SERU utk kita:

1)Solat hajat memohon pertolongan ALLAH
2)Membaca Qunut Nazilah setiap solat JAHRIAH( Baca kuat)
3)Memberikan sumbangan kewangan
4)MemBOIKOT barangan ZIONIS, AMERIKA dan sekutu mereka
5)Meningkatkan AMAL IBADAH dan MENINGGALKAN DOSA dan MAKSIAT.

Powered by

BLOGGER

© 1427/2006 opszionis.blogspot.com ® . Hakcipta terpelihara oleh Allah s.w.t. dan sebarang bentuk penyebaran untuk tujuan dakwah adalah digalakkan dengan menyatakan sumbernya.All things belong to Allah s.w.t.