Menu Laman
Laman Depan
Koleksi Video
Boikot [Melayu]
Boikot [English]
Tabung Selamatkan Lubnan & Palestin
Laman ini diwujudkan oleh organisasi PAS. Oleh sebab itu pihak PAS membuka tabung untuk dihantarkan ke Palestin & Lubnan.

Hantarkan bantuan anda kepada

Parti Islam Semalaysia(PAS)
Maybank No AC:564070703248

Hiwar
Sila gunakan HIWAR ini dengan tutur bahasa yang baik
Hit Laman
Sejak 1 Ogos 06
online
Takwim
Renungan Mukmin
..
Yahoo Messenger
Radio Online
Pastikan anda mempunyai program Winamp, MediaPlayer atau RealPlayer untuk menjalankan Radio ini.
IKIM.fm ^Malaysia
[Winamp/RealPlayer]

Tarbiyah.fm^Indonesia
[Winamp/RealPlayer]

Nur Islam^Brunei
[Media Player]

NoorRadio.fm^U K
[Winamp/RealPlayer]

RadioIslam.fm^Chicago
[RealPlayer]

MISG.fm^MISG Online
[Winamp/RealPlayer]

Sebarkan Kami

Nama Anda:
Alamat E-mail Anda:

Alamat E-mail kawan anda:


.

Carian
Islamicfinder
Kata:
Ahli parlimen Hamas terselamat dari cubaan bunuh di Gaza
Friday, October 06, 2006
Kumpulan bersenjata Fatah telah cuba untuk membunuh Ahli Majlis Undangan Hamas, Dr. Younis Al-Astal di Khan Younis sebelum subuh Khamis lalu tetapi gagal. Pembunuh dr kumpulan Fatah itu bagaimanapun telah mencederakan seorang pengawal Astal selepas melepaskan tembakan bertubi-tubi ke arah rumah Ahli Parlimen itu.

Sumber tempatan mengesahkan bahawa cubaan untuk membunuh Astal adalah yang kelima dilancarkan ke atas nyawa para pemimpin Hamas dan penyokongnya sejak keluarnya ‘kenyataan meragukan’ daripada pemimpin kumpulan pemberontak terhadap kerajaan PA beberapa hari lalu. Kenyataan itu menyebut mahu menghapuskan pemimpin-pemimpin Hamas.

Beberapa hari lalu, sekumpulan perompak dari Fatah membunuh seorang pemuda Palestin, Nasser Al-Jafari,37, ketika beliau memlindungi seorang warga tua Palestin yang enggan mematuhi perintah kumpulan itu supaya menutup kedainya. Kumpulan radikal itu yang dipercayai mendapat bantuan kewangan daripada pemimpin Fatah mengugut akan terus melaksanakan pemberontakan dan vandalisma di jalanan serta membunuh sesiapa sahaja yang cuba menghalang mereka sambil merujuk kepada kumpulan keselamatan yang di bawah kelolaan Kementerian Dalam Negeri.

Walaubagaimanapun, sekumpulan daripada Briged Pejuang Al-Aqsa memberi amaran kepada penduduk awam Palestin berhubung “niat jahat” dan “trend membunuh” di dalam paksi Fatah dengan menegaskan bahawa kumpulan samseng itu tidak lain hanyalah kumpulan berbayar yang berkhidmat untuk Israel.

Merujuk kepada perkara yang sama, sekumpulan lelaki bersenjata yang tidak dikenali mengugut untuk membunuh pemangku Menteri Kewangan dan Menteri Perancangan, Dr Samir Abu Aisha pada Rabu malam yang lalu. Menurut Abu Aisha, mesej dalam bahasa Inggeris dan Hebrew itu dihantar kepada telefon bimbit beliau, namun tujuan di sebalik ugutan itu tidak pula dinyatakan. Pemimpin politik Hamas di bandar Qalqilia, Mohammed Odeh,37, telah ditembak mati menggunakan peluru yang mengadungi pelbagai elemen di hadapan rumahnya ketika beliau keluar untuk pergi bersolat di masjid berhampiran. Jenazah beliau telah dikebumikan pada petang Rabu lalu.

Note: sumber : http://imemc.org
posted by Abu Handzolah @ 2:55 PM  
0 Comments:
Post a Comment
<< Home
 
Info Laman

Nama: Parti Islam seMalysia [PAS]Abu Handzolah
Lokasi: Kuala Lumpur, Malaysia
Objektif:
"Kewujudan Web ini adalah untuk memaparkan perkembangan terkini dari Palestin & Lubnan akibat kebiadapan Israel. Diharapkan Semua Pengunjung dapat manfaat dari web ini. Sumbangan artikel atau berita dialamatkan : opszionis@yahoo.com.my"

Lihat profile kami
Waktu Solat
Artikel Terbaru
Arkib Artikel
Poster

Pautan
Palestin
Alternatif
Parti
Isu Berita
Dunia
Seruan Jihad
Dikala ummat Islam berhadapan dengan kegetiran KUFFAR LAKNATULLAH ZIONIS, di SERU utk kita:

1)Solat hajat memohon pertolongan ALLAH
2)Membaca Qunut Nazilah setiap solat JAHRIAH( Baca kuat)
3)Memberikan sumbangan kewangan
4)MemBOIKOT barangan ZIONIS, AMERIKA dan sekutu mereka
5)Meningkatkan AMAL IBADAH dan MENINGGALKAN DOSA dan MAKSIAT.

Powered by

BLOGGER

© 1427/2006 opszionis.blogspot.com ® . Hakcipta terpelihara oleh Allah s.w.t. dan sebarang bentuk penyebaran untuk tujuan dakwah adalah digalakkan dengan menyatakan sumbernya.All things belong to Allah s.w.t.