Menu Laman
Laman Depan
Koleksi Video
Boikot [Melayu]
Boikot [English]
Tabung Selamatkan Lubnan & Palestin
Laman ini diwujudkan oleh organisasi PAS. Oleh sebab itu pihak PAS membuka tabung untuk dihantarkan ke Palestin & Lubnan.

Hantarkan bantuan anda kepada

Parti Islam Semalaysia(PAS)
Maybank No AC:564070703248

Hiwar
Sila gunakan HIWAR ini dengan tutur bahasa yang baik
Hit Laman
Sejak 1 Ogos 06
online
Takwim
Renungan Mukmin
..
Yahoo Messenger
Radio Online
Pastikan anda mempunyai program Winamp, MediaPlayer atau RealPlayer untuk menjalankan Radio ini.
IKIM.fm ^Malaysia
[Winamp/RealPlayer]

Tarbiyah.fm^Indonesia
[Winamp/RealPlayer]

Nur Islam^Brunei
[Media Player]

NoorRadio.fm^U K
[Winamp/RealPlayer]

RadioIslam.fm^Chicago
[RealPlayer]

MISG.fm^MISG Online
[Winamp/RealPlayer]

Sebarkan Kami

Nama Anda:
Alamat E-mail Anda:

Alamat E-mail kawan anda:


.

Carian
Islamicfinder
Kata:
Olmert Beri Sokongan Padu Abbas Jatuhkan Kerajaan Hamas
Sunday, October 08, 2006
PM Israel Ehud Olmert menyatakan kesediaannya untuk memberikan sokongan penuh kepada Presiden Palestin Mahmud Abbas, dengan harapan dapat melemahkan dan menjatuhkan pemerintahan Palestin yang dipimpin Hamas. Olmert mengatakan beliau bersedia menyokong Abbas untuk melaksanakan “roadmap”, sebagai usaha melanjutkan proses kompromi. Dalam waktu terdekat, beliau akan mengajukan apa yang disebutnya “idea-idea memberikan bantuan kepada Palestin”, untuk menguatkan kedudukan presiden Abbas.

Pernyataan Olmert tersebut disampaikan dalam pertemuannya dengan Setiausah Negara Amerika, Condalizza Rice, Khamis (05/10), yang memfokuskan perbahasaan berkenaan pendekatan terbaik melemahkan dan menjatuhkan pemerintah Palestin. Perbincangan kedua-dua belah pihak turut membahaskan kemungkinan pembentukan kerajaan campuran Palestin serta penegasan tentang peripentingnya pemerintahan baru nanti tunduk kepada syarat-syarat yang telah diajukan, khususnya pengiktirafan terhadap kewujudan penjajah Zionis Israel dan kesepakatan-kesepakatan politik sebelumnya serta menghentikan penentangan terhadap penjajah.

Sementara itu Mantan Menteri Luar Israel, Silvan Shalom meminta Amerika menyokong Abbas, setelah persiapan akhir menjatuhkan kerajaan Palestin kini yang dipimpin gerakan Hamas. “Amerika harus mengambil langkah-langkah melawan radikalisme dan ketidakstabilan, bukan hanya sekadar pernyataan,” begitu kata Shalom seperti dipetik media-media Israel. Shalom menambah, “Washington harus membantu Abbas menggunakan kekuasaan dan pengaruhnya untuk menekan demi menamatkan pemerintahan yang dipimpin Hamas.” Sumber-sumber media Arab sebelumnya telah mengungkapkan bahawa Rice telah melakukan pertemuan tertutup dengan beberapa pemimpin Arab di Kaherah, termasuk Mesir, Jordan dan enam negara Teluk.. Rice meminta mereka melakukan tekanan keras terhadap pemerintah Palestin dan gerakan Hamas setelah yang terakhir ini menolak mengiktiraf kewujudan Zionis Israel.

Rice meminta para pemimpin tertinggi Arab memberikan sokongan penuh terhadap Presiden Abbas, untuk mendorongnya mengambil langkah-langkah berani diantaranya pembubaran pemerintahan yang dipimpin Ismail Haniyah. Abbas sendiri telah menyatakan menolak melanjutkan perbincangan pembentukan kerajaan campuran, setelah sebulan lalu dia mengeluarkan keputusan pembekuan proses dialog, kemudiannya menyatakan bahawa perbincangan bermula dari kosong semula.

Note: sumber : COMES
posted by Abu Handzolah @ 3:12 PM  
0 Comments:
Post a Comment
<< Home
 
Info Laman

Nama: Parti Islam seMalysia [PAS]Abu Handzolah
Lokasi: Kuala Lumpur, Malaysia
Objektif:
"Kewujudan Web ini adalah untuk memaparkan perkembangan terkini dari Palestin & Lubnan akibat kebiadapan Israel. Diharapkan Semua Pengunjung dapat manfaat dari web ini. Sumbangan artikel atau berita dialamatkan : opszionis@yahoo.com.my"

Lihat profile kami
Waktu Solat
Artikel Terbaru
Arkib Artikel
Poster

Pautan
Palestin
Alternatif
Parti
Isu Berita
Dunia
Seruan Jihad
Dikala ummat Islam berhadapan dengan kegetiran KUFFAR LAKNATULLAH ZIONIS, di SERU utk kita:

1)Solat hajat memohon pertolongan ALLAH
2)Membaca Qunut Nazilah setiap solat JAHRIAH( Baca kuat)
3)Memberikan sumbangan kewangan
4)MemBOIKOT barangan ZIONIS, AMERIKA dan sekutu mereka
5)Meningkatkan AMAL IBADAH dan MENINGGALKAN DOSA dan MAKSIAT.

Powered by

BLOGGER

© 1427/2006 opszionis.blogspot.com ® . Hakcipta terpelihara oleh Allah s.w.t. dan sebarang bentuk penyebaran untuk tujuan dakwah adalah digalakkan dengan menyatakan sumbernya.All things belong to Allah s.w.t.